Vad har förändrats under rapporteringsperioden?
Fler kyrkobyggnader utsattes för attacker än tidigare år, och under rapporteringsperioden dödades två kristna på grund av sin tro. Samhällets generella attityder till kyrkan och till kristna har inte förändrats nämnvärt, och det genomsnittliga förtrycket ligger kvar på samma höga nivåer som tidigare, vilket fortsätter att vara ett allvarligt problem för alla kristna, oavsett vilken kyrka de tillhör.
Dessutom drabbas protestantiska kristna av inreseförbud, och fler kristna med utländsk bakgrund tvingas återigen lämna landet. Asylsökande och kristna flyktingar i synnerhet (däribland konvertiter från islam till kristendom) från länder som Iran, Afghanistan och Syrien utsätts för omfattande diskriminering och övergrepp.
Så utsätts olika grupper
Historiska kristna grupper, som de armeniska och assyriska kyrkorna, utsätts för starkt förtryck och möts med stor fientlighet i sydöstra Turkiet. I årtionden har de kommit i kläm i konflikten mellan den turkiska armén och kurdiska motståndsgrupper. De flesta kristna från dessa kyrkor har flyttat till de västra delarna av Turkiet och bor inte längre kvar i de regioner som de härstammar från.
De flesta protestantiska kyrkorna finns främst i de västra kuststäderna, som Istanbul. Dessa städer tenderar att vara mer liberala och sekulära, medan inlandsområdena är mer konservativa, islamiska och fientliga mot kristna. Dock finns det områden inom de större städerna, som också är konservativa.